Copy
Augustus 2021

IN DEZE NIEUWSBRIEF

In deze nieuwsbrief nemen wij jullie mee in wat wij de zomer hebben gedaan en wat wij op ons programma hebben voor na de zomer. Zo organiseren wij de kledingborrel maar dit keer net iets anders. Lees snel verder!
International Day of Charity

5 september is door de United Nations uitgeroepen tot International Day of Charity. Dagelijks zetten non-profit organisaties, zoals de onze, zich in voor het welzijn van anderen. Dit jaar vieren wij International Day of Charity middels een kledingborrel, dit keer in een nieuw jasje.

Gideon in het zonnetje!

Gideon zet zich in voor de jeugd in Kisumu 12 augustus, Internationale Dag van de Jeugd. Op deze dag vraagt de VN aandacht voor jongeren tussen de 15-24 jaar die positief bijdragen aan de samenleving. Daarom willen wij vanuit het project graag Gideon in het zonnetje zetten. We sponsoren Gideon al sinds de basisschool, vanwege een zeer lastige jeugd. Door de financiële steun die hij kreeg, kon hij zijn basisschool en middelbare school afmaken. We helpen hem nu om de studie Financial Economics te volgen op KCA University. Against all odds is Gideon inmiddels begonnen aan het laatste jaar van de opleiding en wat doet hij het goed! Hij zal als eerste in zijn familie gaan afstuderen aan de universiteit. Naast dit alles zit Gideon niet stil, hij is ook nog eens ontzettend sportief. Hij is aanvoerder van het basketbalteam op de universiteit. Hij speelt ook tegen andere universiteiten in het land. Hij mag ook basketballen en rugbyballen mee naar huis nemen, die hij gebruikt om toernooien voor meisjes en jongens in de sloppenwijk van Kisumu te organiseren. Zo houdt hij de jeugd van de straat. Het samen beoefenen van sport zorgt voor meer discipline, zelfvertrouwen en gevoel voor sociale normen. Jongeren worden vrolijker en sociaal vaardiger! Wil jij hem een extra steuntje in de rug geven?

Doneer dan nu via bunq.me/gideon
Aankondiging kledingborrel nieuwe stijl   5 september 2021

De afgelopen jaren hebben wij een aantal gezellige en duurzame kledingborrels georganiseerd waarbij de hele opbrengst voor Africa Family was. Op 5 september a.s. vindt er een borrel nieuw stijl plaats in het huis en de tuin van de W.v.d.Brinkstraat 6 in Purmerend. Natuurlijk met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Inschrijven voor een tijdslot van 10.00-12.00, 12.00-14.00, 14.00-16.00 en 16.00-18.00 uur. Naast dames- en kinderkleding deze keer ook mannenkleding, gereedschap, keramiek en curiosa. Je kunt je inschrijven en/of mooie kleding, waardevolle en bijzondere objecten aanmelden via whatsapp 06-17844122 (Riktia). We gaan er weer een gezellige dag van maken en hopen dat jullie erbij zijn!

Reserveer jouw tijdslot
Wereld muggendag

Op 20 augustus 1897 ontdekte een Britse arts dat de mug verantwoordelijk is voor het overbrengen van malaria. Daarom is 20 augustus nu 'wereld muggendag'. Muggen zijn in Kisumu, het gebied waar wij werken, een groot probleem. Het is daar vochtig en dat trekt muggen aan. Het gebied kent dan ook landelijk gezien de meeste malariabesmettingen. Wij verstrekken aan alle kinderen die dat nodig hebben, geïmpregneerde muggennetten. Ieder jaar controleren de projectleiders of de muggennetten nog in goede staat zijn en goed gebruikt worden. Indien nodig, vervangen we de muggennetten. Ook verzorgen de studenten geneeskunde de zogenaamde 'Health Classes' aan de kinderen en families, waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan muggen en de ziektes die zij kunnen overbrengen, malariapreventie en het zelf repareren van muggennetten indien noodzakelijk. Er wordt uitgelegd hoe je je muggennet het veiligst kunt gebruiken en hoe een muggennet zo lang mogelijk mee gaat. Goed nieuws... Inmiddels delen de lokale autoriteiten nu ook geïmpregneerde muggennetten uit. Wij vullen deze alleen aan daar waar nodig. In 2021 kondigde de autoriteiten aan dat het aantal malariabesmettingen met 8% is gedaald in Kisumu County!

Income-generating activities voor 41 families

Dit jaar willen we graag 41 families de kans geven om een eigen bedrijfje te starten. De projectleiders en de families hebben samen bedacht hoe dit het beste zou kunnen werken. We gaan binnenkort starten met het werven van fondsen hiervoor. Als de donaties ontvangen zijn, krijgt iedere familie een klein bedrag als startkapitaal en mogen zij kiezen waarin zij dat willen investeren. Opties zijn bijvoorbeeld het starten van een samosa-business (een lekkernij, gevuld met vlees of groenten) of bijvoorbeeld het houden van kippen of geiten. Op deze wijze hopen we de mogelijkheden op financiële zelfstandigheid te vergroten en daarmee zelfredzaamheid te bewerkstelligen.

Update COVID-19 in Kenia 

De situatie omtrent COVID-19 in Kisumu is ernstig. De ene lockdown wordt opgevolgd door de andere lockdown, het houdt niet op. Er zijn te weinig coronatests beschikbaar waardoor de cijfers niet accuraat zijn. Het aantal bevestigde coronabesmettingen tot nu toe ligt boven 200.000 met bijna 5.000 bevestigde doden. Het werkelijke aantal zal vele malen hoger liggen. Er zijn vaccinaties beschikbaar voor risicogroepen (bijvoorbeeld personen ouder dan 58 jaar, personen werkzaam in het onderwijs of de zorg). De families in onze projecten ondervinden veel problemen door de situatie. Zo zijn er families waar een van de ouders of een andere verzorger is overleden. Er heerst angst door het gebrek aan adequate zorg voor coronapatiënten. Ook betekent 'quarantaine' voor deze families dat zij met (te) veel personen in een (te) klein huis opgesloten zitten. Dit brengt de nodige problemen met zich mee.

Om deze situatie te verlichten, bieden wij Health Classes aan (preventie, hygiëne en sociale controle). Daarnaast hebben wij een extra actie voor voedselpakketten via onze social media gedaan. Het beoogde doel was 910 euro om 13 families in nood te helpen. Iedere familie zou dan een fors pakket van 70 euro krijgen, waarmee zij 1,5 maand vooruit kunnen. We hebben bijna 400 euro opgehaald. Veel dank aan iedereen die heeft geholpen! Wil je ons verder helpen om het doel te bereiken?

Doneer dan nu via bunq.me/affnoodpakket
Social Media 

Zowel op Facebook als op Instagram, en nu zelfs via Linkedin, posten wij regelmatig berichten. Soms verkorte versies van de onderwerpen die in de nieuwsbrieven aan bod komen, maar ook onderwerpen die relateren aan bijzondere dagen zoals de dag van de VN. Volg en like us!

Facebook
Instagram
LinkedIn

DONEREN

Alle donaties zijn welkom bij Africa Family; van klein tot groot en van eenmalig tot een vast periodiek bedrag. Heb je vragen over doneren? Je kan ons altijd bereiken via info@africafamily.nl.

EENMALIG DONEREN

Wil je eenmalig doneren? Dan kan op diverse manieren 1) Gemakkelijk via onze website www.africafamily.nl met de knop Direct helpen (eenmalige donatie). 2) Doneren kan ook via bunq.me/africafamily of 3) overmaken op onze bankrekening op NL67TRIO0786669608 t.n.v. Africa Family. We hebben dus zowel een rekening bij Triodos als bij Bunq; beide zijn de zakelijke rekeningen van Africa Family.


VASTE DONATEUR WORDEN

We zijn altijd opzoek naar vaste donateurs. Zoals Jan Dosker, de mede-oprichter van deze stichting, altijd al zei: "De vaste donateurs zijn de basis van de stichting, de kurk waarop onze mooie stichting drijft." Ook hiervoor zijn meerdere mogelijkheden: 1) Je kan dit doen door zelf een periodieke donatie (bijvoorbeeld maandelijks) in te stellen via je eigen bank naar ons bankrekeningnummer NL67TRIO0786669608. 2) Je kan ook kiezen voor een incasso. Vul hiervoor ons incassoformulier in dat via de website te vinden is: via Word vaste donateur en dan Machtigingsformulier.


AFRICA FAMILY & DE BELASTINGDIENST

Africa Family Foundation is een ANBI-stichting. Dit betekent dat giften aftrekbaar zijn van de belasting. Je krijgt je inkomstenbelasting dan terug over dit bedrag, 37,35% of 49,50% afhankelijk van je eigen situatie. Voor eenmalige giften geldt er een drempelbedrag van 1% van je inkomen. Alleen giften boven deze 1% zijn aftrekbaar. Als je ervoor kiest om je gift vast te leggen middels een simpel standaard formulier dan zijn al je giften aftrekbaar zonder drempel! Het formulier staat op onze website bij Word vaste donateur en dan Formulier periodieke gift.


Facebook 'Africa Family Foundation'
Instagram 'Africa Family Foundation'
Website 'Africa Family Foundation'
Volg Africa Family Foundation ook via social media, of neem een kijkje op onze website www.africafamily.nl 

Copyright © 2018, Africa Family Foundation. All rights reserved.


Ons e-mailadres is:
info@africafamily.nl

Wil je je voorkeuren voor het ontvangen van deze nieuwsbrief aanpassen?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Africa Family Foundation · De Goedemeent · 3 · Purmerend, Noord-Holland 1447 PT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp