Copy
Nieuwsbrief November 2019

IN DEZE NIEUWSBRIEF

Vorige maand reisden Riktia en Renza af naar Kenia. In deze nieuwsbrief lees je alles over dit inspirerende bezoek. Verder praten we je bij over Moses (het jongere broertje van Edward), over het wiskundeproject én over een aantal van onze belangrijke sponsoren. Veel leesplezier!
ONS BEZOEK AAN KENIA
Op 1 oktober 2019 vlogen Renza en Riktia namens het bestuur, met 4 koffers als ruimbagage en 4 stuks handbagage naar Kenia. Hier volgt een leuk stukje dat zij hebben geschreven naar aanleiding van hun bezoek.

"Het bezoek aan Kenia was
weer indrukwekkend, positief
en aanmoedigend!”

"We vertrokken uit Amsterdam met een enorme berg bagage, maar slechts een heel klein deel van de bagage was voor onszelf.  Veel van jullie hebben koffers en leuke cadeautjes voor de deelnemers aan onze projecten (zoals mooie kleding, schoenen, een paar telefoons en 2 i-pads) gedoneerd. Een emotioneel weerzien volgde op het vliegveld in Kisumu waar de projectleiders, Roselyn en haar man Andrew alsmede George en oom Amos ons verwelkomden. 

Diezelfde middag begon ons programma met een bezoek aan Sharon die wij ondersteund hebben vanaf het 1e jaar middelbare school tot en met haar opleiding als docent Science and Biology.  Sharon staat trots voor de klas en motiveert de leerlingen in het benutten van kansen. Het was een feestelijke ontvangst met taart gebakken door Phanice, die ook wordt ondersteund door Africa Family en de opleiding Food and Beverage volgt. Ook kregen we een rondgang door de lokalen en werden we ontvangen door het schoolhoofd.

De volgende dagen zijn wij naar Seme geweest, waar wij werden ontvangen door twee kleuterklassen met een juf die liet zien hoe het whiteboard (dat ook door een van onze projecten is gefinancierd) werd gebruikt om te leren rekenen. Enthousiast deden de kleuters hardop mee met de oefeningen, er werd gezongen en er werd gedanst. Een waar feest! Wij keken ook naar het resultaat van het Wiskunde project: twee mooie boekenkasten met wiskunde boeken in de bibliotheekruimte, waar ’s avonds dankzij de aangelegde elektriciteit veel kinderen uit het dorp in een beschermde en verlichte ruimte hun huiswerk komen maken. Zo heeft de gehele gemeenschap profijt van de daar gedane investeringen.

Daarna een bezoek aan Busia, bij de grens met Oeganda, waar de allerjongste deelnemer op een basisschool werd verrast door onze komst. Oom Amos heeft Mattieuw, een kleine jongen die verlaten was door zijn moeder en wiens vader nooit in beeld is geweest, onder zijn hoede genomen. Nu gaat hij dus naar school, waar een enthousiaste juf een heel eenvoudig lokaal superleuk en aansprekend heeft ingericht. De kinderen zijn volop bezig met rekenen en taal en ze leren boodschappen te doen en zelfstandig te worden. Zij zongen een prachtig lied in het Engels waarin zij lieten horen dat zij waard zijn om te leven en blij zijn met zichzelf. Ontroerend en heel positief!

Vervolgens zijn wij naar Siaya gereden, rural area waar wij Tracy op boarding school hebben bezocht. Zij heeft ons de slaapzaal en haar lokaal laten zien en ons voorgesteld aan haar klasgenoten. In Keniaanse lokalen hangt een lijst met de namen van leerlingen en daarachter de behaalde resultaten per vak. Tracy is dit jaar al behoorlijk opgeklommen in deze lijst, staat al 12e, en wij zijn er van overtuigd dat zij heel erg haar best doet en haar kansen grijpt.
 


"Roselyn wees de principal er 
onomwonden op dat hij Tracy
eerst niet wilde aannemen
omdat zij niet slim genoeg
zou zijn, maar dat ze nu
erg goed presteert en 
veelbelovend is.
Dit was mooi om te zien."Dankzij de vasthoudenheid van Roselyn krijgt Tracy nu haar kans om te leren op een heel goede school! Wij hebben in Siaya ook de afgelegen woning bezocht waar een tante voor meerdere kinderen zorgt, waarvan er drie door Africa Family ondersteund worden en naar school gaan. De tante kreeg o.a. een mobiele telefoon, zodat zij in geval van nood Roselyn makkelijker kan bereiken en armen vol kleding voor de verschillende kinderen.  Het was een ontroerend bezoek dat diepe indruk bij ons heeft achtergelaten.

In Kisumu spraken we een aantal jongeren die al langer door Africa Family worden ondersteund, maar ook jongeren die nog niet zo lang aan de projecten deelnemen. We vonden het heel mooi om te zien dat deze jongeren een kans benutten op een beter leven, door verder te leren en te studeren. En dat zij deze kans straks ook weer aan een ander moeten doorgeven, op het moment dat zij zelfstandig zijn. “Zo wordt de impact van de investeringen van Africa Family steeds groter,” aldus Roselyn.

WISKUNDEPROJECT
Zoals in het bovenstaande artikel al te lezen was, is het wiskundeproject een succes. Met de opbrengsten uit het project zijn twee boekenkasten vol wiskundeboeken aangeschaft. In de bibliotheek, die inmiddels voorzien is van elektriciteit, kan nu ook 's avonds nog gestudeerd worden.
In onderstaand filmpje is te zien hoe de allerjongsten de basisbeginselen van de wiskunde aangeleerd krijgen. Met behulp van het aangeschafte whiteboard doen alle kleutertjes enthousiast mee met dit rekenlesje.

Doen we allemaal even mee?
3 + 4 = ...
Seme Wiskundeproject 2019

MOSES NAAR SCHOOL

Het jongste broertje van onze succesvolle Edward gaat in januari ook weer naar school. Edward en Roselyn maakten zich grote zorgen om Moses voor wie afgelopen jaar nog geen sponsor was gevonden. Het open grensgebied waar hij woont, leent zich voor het smokkelen van allerlei producten. Voor een maaltijd of wat geld worden de zakken van jongeren volgepropt en rennen zij met de spullen de grens over. Tijdens het bezoek van Renza en Riktia aan Busia werd Moses door Roselyn stevig onder handen genomen en beloofde hij zich niet meer te lenen voor de gevaarlijke missies. Op onze beurt hebben wij hem beloofd een sponsor te vinden zodat hij weer naar school kan, een maaltijd per dag krijgt en aan zijn toekomst kan werken. Amos, maatschappelijk werker in Busia en oom van Roselyn, geeft hem de structuur die hij als wees nodig heeft. Onze oproep op Facebook vanuit Busia heeft positief effect gehad! Dankzij sponsor Vlijmscherp gaat Moses in januari weer naar school!
NIEUWE AMBASSADEUR JUDITH

Enkele maanden geleden liet Judith weten het leuk te vinden kleding te verkopen voor Africa Family. Haar interesse voor kleding, haar kennis van de markt en haar handelsgeest hebben al behoorlijk bijgedragen aan de schoolkosten! Welkom Judith en dank namens onze kinderen.

BRUILOFT GERTJAN EN SANDRA

‘Wij hebben misschien niet alles,
maar wel alles dat wij nodig hebben’


...aldus Gertjan en Sandra.  Africa Family mocht bij hun prachtige bruiloft zijn en in plaats van kado’s voor zichzelf werden er bijdragen  gevraagd voor de studie van Sharon! Africa Family was aanwezig om de gasten indien gewenst nog van meer informatie te voorzien. Wij hebben heel mooie gesprekken gevoerd onder het genot van een hapje en een drankje. De gasten hebben er voor gezorgd dat Sharon ruim 2 jaar haar opleiding kan vervolgen. Dank jullie wel, lieve Gertjan en Sandra. 

OOK BIJDRAGEN?
WORD OOK DONATEUR VAN AFRICA FAMILY FOUNDATION!
Dit is voordeliger dan je misschien denkt. Wist je bijvoorbeeld dat een periodieke gift volledig fiscaal aftrekbaar is, zonder drempel als je dit vastlegt met een heel simpel formulier? Afhankelijk van je inkomen krijg je dan 38,1% tot 51,75% van het gedoneerde bedrag terug. Klik op onderstaande knop, kijk op onze website voor meer informatie en draag ook bij! Je kunt ons ook mailen via info@africafamily.nl We antwoorden snel, kunnen al je vragen beantwoorden, zenden je het formulier toe en het is zo geregeld!
IK DOE MEE!

"An education is the investment
with the greatest returns"

 

- Benjamin Franklin

Facebook
Link
Website
Volg Africa Family Foundation ook via social media, of neem een kijkje op onze vernieuwde website.

Copyright © 2018, Africa Family Foundation. All rights reserved.


Ons e-mailadres is:
info@africafamily.nl

Wil je je voorkeuren voor het ontvangen van deze nieuwsbrief aanpassen?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Africa Family Foundation · De Goedemeent · 3 · Purmerend, Noord-Holland 1447 PT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp