Copy


Nieuwsbrief Kerst 2019

Namens het bestuur en alle vrijwilligers van Africa Family wensen wij jullie heel gezellige dagen met familie en vrienden. Alle goeds voor 2020.
Wij zijn blij met jullie steun en kijken uit naar volgend jaar!

IN DEZE NIEUWSBRIEF
Yoga, Health Classes, een nieuwe sponsoractie, het begin van een eigen veestapel voor Martin én een kerstactie.
Kortom, een nieuwsbrief vol goede voornemens en nieuwe wendingen voor 2020. Veel leesplezier!
IK DOE MEE!
YIN YOGA MET LINDA STAM VOOR HET GOEDE DOEL

"Superleuk om te zien dat mensen zich blijven ontwikkelen en nieuwe wegen inslaan!"
 
Linda Stam geeft al jaren les op het Jan van Egmond, maar heeft zich ook gestort op yin yoga. Ze is zelf dus weer aan het leren en brengt het geleerde als aankomend yoga docent in praktijk ter voorbereiding op haar examen medio december 2019.  

Linda vertelt. "Ik mocht de maand november de yogaruimte gebruiken van de yogaschool in Purmerend waar ik stage loop. Het idee ontstond meteen om de opbrengst van de lessen aan een goed doel te schenken. Natuurlijk dacht ik direct aan Africa Family Foundation, een stichting die iedere cent die binnenkomt ook daadwerkelijk aan de kinderen doet toekomen die zij ondersteunen. Ik ken de stichting vanuit de school waar ik werk, de keus voor dit goede doel was dus snel gemaakt." 

Met de opbrengst van deze fijne yin yoga lessen, die door de deelnemers heel erg werden gewaardeerd, gaat er volgend schooljaar een kind naar de middelbare school en blijft er ook nog wat over voor medische ondersteuning indien nodig.  Dank!

En…. op 14 december heeft Linda gehoord dat zij is geslaagd, wat ons betreft met vlag en wimpel!
SCHOLEN GESLOTEN - TIJD VOOR HEALTH CLASSES

In Kenia zijn de examens zijn achter de rug en de scholen hebben deze decembermaand hun deuren gesloten. In januari begint pas weer een nieuw schooljaar. Dit betekent dat veel jongeren meer vrije tijd hebben, dus… een prima tijd voor Africa Family om Health Classes te organiseren! Op drie locaties komen onze jongeren bij elkaar. In Seme, Busia en Kisumu zijn driedaagse bijeenkomsten georganiseerd waar Francis, een jongeman uit ons project die bijna klaar is met zijn studie medicijnen, voorlichting geeft over allerlei aspecten die met gezondheid te maken hebben. Natuurlijk verzorging, gezond leven, seks, HIV/aids, familiebetrekkingen en er wordt ingegaan op onderwerpen die de jongeren zelf aandragen. De cursus staat ook open voor jongeren die niet door Africa Family naar school worden geholpen, maar wel in de gemeenschap leven.

Alle deelnemers krijgen een lunch aangeboden en `s middags nog een versnapering. Roselyn, onze project manager, heeft haar handen vol aan de organisatie en verzorgt de deelnemers ter plaatse.
 

Dat de deelnemers zich vrij voelen om moeilijke zaken te bespreken bleek toen na afloop van een bijeenkomst één van onze kinderen in vertrouwen vertelde dat zijn twee buurmeisjes van 13 en 14 jaar van wie beide ouders zijn overleden (nog niet gesponsord door Africa Family) door hun verzorger gedwongen worden zich te prostitueren. De info is doorgegeven aan de maatschappelijk werker aldaar en deze gaat hiermee aan de slag.

Lunch tijdens de Health Classes

RESELL ’S GRAVENSANDE SPONSORT!

Zaterdag 15 december mocht Africa Family, als één van de vele uitgenodigde goede doelen, naar de feestelijke uitreiking van de cheques komen in het kringlooppand van ReSell. Het is ongelooflijk met hoeveel enthousiasme en trots de vrijwilligers daar bijdragen aan maatschappelijke ondersteuning in binnen en buitenland. 
Wij waren ontroerd en hebben dankbaar de eerste bijdrage voor 2020 in ontvangst genomen. Met een hapje en een drankje hebben wij geproost op de vrijwilligers en hun goede werk. Het was de reis door regen en hagel meer dan waard!

"Overcoming poverty is not a task of charity, it is an act of justice."

- Nelson Mandela

TIMMERMAN MARTIN

Het gaat goed met Martin. Zijn gezondheid is wat stabieler, hij is zelfs wat aangekomen. Roselyn heeft hem verteld dat hij niet alleen voor zijn moeder, broertjes en zusjes moet zorgen, maar dat hij zelf ook zo goed mogelijk moet eten. Ten slotte zijn zijn familieleden nu van hem en zijn inkomsten afhankelijk. De vakopleiding die Africa Family voor hem heeft bekostigd werpt vruchten af! Wij zijn supertrots op de tafels en stoelen die hij recentelijk voor Seme heeft gemaakt. 

Er kunnen nu nog meer kinderen daar studeren en in een veilige omgeving met hun huiswerk bezig zijn. En met het geld dat hij zelf heeft verdiend als timmerman heeft Martin een koe gekocht. Een kleintje weliswaar, maar wel één die voor melk voor het gezin gaat zorgen. En…. er komt ook een geit bij! Martin straalde toen hij Roselyn het begin van zijn ‘veestapel’ liet zien.

ENOS BACHELOR WISKUNDE, BROERTJE BRAVIN NAAR 2 JARIGE OPLEIDING

Het Wiskundefonds heeft niet alleen de wiskundeboeken en een whiteboard gesponsord voor de studieruimte in Seme, maar ook hebben zij het laatste jaar van de studie van Enos betaald. Hij heeft zijn bachelor nu met succes behaald! Hij kan wel aan het werk, maar helaas mag hij nog niet officieel als docent voor de klas staan omdat het beleid in Kenia aangeeft dat je daarvoor in een tweede vak moet zijn afgestudeerd. Destijds mocht hij geen tweede vak kiezen aan de universiteit. We kijken nu of Enos een goede baan kan krijgen of dat hij toch nog verder moet op de universiteit.

Zowel Enos als zijn broertje Bravin hebben van Renza in oktober een goede iphone gekregen. Ze hebben veel contact en zetten zich beiden in voor Africa Family door het geven van wiskundeles en studiebegeleiding voor veel kinderen in Seme.

Ook Bravin is inmiddels gestart met een beroepsopleiding, construction management. We zijn superblij dat we voor beide broers een sponsor hebben kunnen vinden!
Facebook
Link
Website
Volg Africa Family Foundation ook via social media, of neem een kijkje op onze vernieuwde website.

Copyright © 2018, Africa Family Foundation. All rights reserved.


Ons e-mailadres is:
info@africafamily.nl

Wil je je voorkeuren voor het ontvangen van deze nieuwsbrief aanpassen?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Africa Family Foundation · De Goedemeent · 3 · Purmerend, Noord-Holland 1447 PT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp